top of page

Våra Salar

spånga
Bromma
sundbyberg
ekerö

ÖSTERMALM

Djurgårds kyrkan

Sedan 1828 har detta vackra trähus på Djurgården strax intill gröna lund stått stilla. Kyrkan påminner om en skärgårdskyrka i sin behagliga enkelhet.

Djurgardskyrkan-840x471.jpg
se bilder

bilder saknas

Östermalm

Djurgårdskyrkans övre våning finns det plats för 35 personer och salen har kopior på gustavianska möbler, känslan man upplever är att det är som ett wärdshus ute på landet med härligt skurgolv. Lite lågt till tak men otroligt mysigt. Det finns fem bord i salen och man kan sitta upp till 8 personer på varje bord. Tyvärr är salen inte HCP-anpassad, det finns ingen hiss. Oscars församling har köpt in naturtrogna batteridrivna ljus till salen då levande ljus inte är tillåtna där. Det går inte på plats steka eller värma någonting då brandlarmet är mycket känsligt. Men en underbar sal.

Gustav Adolfskyrkan

Vid Gustav Adolfskyrkan ligger det precis invid tre salar på rigagatan.

256px-Gustaf_Adolfskyrkan_2010.jpg
se bilder

bilder saknas

Oscarshemmets samlingsal

Gustav Adolfsgården

Setterwalls våning

Hedvig Eleonora kyrka

256px-Hedvig_Eleonora_kyrka_December_201

Denna sal finns på nedre plan och rymmer 80 personer. Här finns det även en mindre scen.

Salen ligger på bottenplan med ingången mot gården och rymmer 32 personer, det finns 4 bord med 8 platser i salen.

Denna sal ligger en trappa upp (hiss finns) och rymmer ca 35 personer och har ett burspråk mot parken. Salen har några oljemålningar, kristallkronor och känns hemtrevlig.

Hedvig Eleonora kyrka ligger lätt tillgänglig mitt vid Östermalmstorgs hjärta. Kyrkan har en lång historia som dateras ända från 1669.

Hedvig eleonoras nyrenoverade salar är otroligt vackra och utrustade med det senaste i teknikväg, filmduk, scen och ljudanläggning i toppklass, de är även fullt HCP-anpassade. Stora salen rymmer 100 personer sittande och lilla salen rymmer 40, båda tillsammans 140 sittandes. Ingång till dessa salar ligger vid Jungfrugatan.

Södermalm

SÖDERMALM

Maria magdalena kyrka

Ett gammalt kulturminne som belägen där Bellmansgatan slutar mot Hornsgatan, mellan Mariatorget och Slussen.

9.jpg
se bilder

bilder saknas

Uppe vid församlingshuset invid kyrkan finns det två salar, en mindre som rymmer upp till 50 och en större som rymmer 100. Det finns en vikvägg mellan salarna så det tillsammans rymmer 150 personer.

Katarina kyrka

Katarina kyrka ligger i den nordöstra delen av Södermalm på den höga, av naturen formade förkastningsbranten, som just efter kyrkan fått namnet Katarinaberget. Här finns 2 salar.

kyrka1.jpg
se bilder

bilder saknas

Högbergssalen

Denna sal finns tillgänglig efter lunch och även den lilla samlingssalen där. Stora salen rymmer upp till 100 sittande gäster.

Allhelgonakyrkans sal

Denna sal ligger under kyrkan och rymmer upp till 50 personer.

Högalidskyrkan

Denna majestätiska kyrka ligger högst uppe på berget i Högalidsparken med utsikt över staden. De två karaktäristiska åttkantiga tornen är båda 84 meter höga och representerar två sidor av den kristna tron.

Högalidskyrkan b.jpg
se bilder

bilder saknas

Invid Högalidskyrkan ligger den vackra malmgården Kristinehov. Här finns det sju rum att hyra, den största salen rymmer upp till 100 personer. Porslin ingår inte här, billigaste alternativet är att hyra av oss men går även att hyra på plats.

Sofia kyrka

Sofia kyrka ligger på toppen av Vita Bergen på Södermalm och är en mycket populär kyrka för både dop och begravning.

55437_3916239.jpg
se bilder

bilder saknas

Församlingshuset

Sjöstadskapellet

Vid församlingshuset på Borgmästargatan 11 finns två salar. En stor sal vid entréplan som rymmer upp till 80 personer. En trappa upp finns en mindre sal som rymmer upp till 40 personer

Denna sal ligger i Hammarby sjöstad som är lite mindre och rymmer upp till 20 personer.

SALTSJÖBADEN

Saltsjöbaden

Uppenbarelsekyrkan

Ligger högt med bra utsikt över hamnen o vattnet. Saltsjöbadens kyrka har en aning mystisk stämning och är mycket mer dekorativ än de svenska kyrkorna vanligtvis är. Vacker, varm och omfamnande kyrka.

saltsjobaden-uppenbarelsekyrkan-1800-120

Det fina ljusa församlingshemmet ligger invid kyrkan och har två salar, den lilla har fönstervägg och rymmer upp till 50 personer. Den stora salen rymmer upp till 100 personer och har även scen samt flygel, salarna är HCP anpassade.

Denna sida är under konstruktion, vi ber om ursäkt för röran.

bottom of page